duminică, 4 octombrie 2009

Părinţii Mihaelei Runceanu: “Vom trăi cu durerea asta până la sfârşitul vieţii”


Nici la 20 de la moartea regretatei artiste Mihaela Runceanu, parintii acesteia nu au reusit sa treaca peste tragedia ce s-a petrecut in urma cu doua decenii, pe data de 31 octombrie.


Cu ochii in lacrimi, Elena Runceanu marturiseste ca intrebarile legate de moartea regretatei artiste inca nu au un raspuns.

Nici chiar sarbatorile de iarna nu le mai aduc caldura in suflet parintilor Mihaelei, ei nemaiputand sa se gandeasca decat la ce ar fi vrut fiica lor sa manance, sa cante, sa faca.

"Permanent sta de vorba cu mine, permanent sunt cu ea in gand. Mihaela e cu noi, in sufletul nostru", au povestit Elena si Nicolae Runceanu, intr-un interviu pentru emisiunea "Happy Hour".

"Noi traim cu fruntea sus prin aceasta suferinta, dar cand ma gandesc ca parintii criminalului traiesc cu el la usa ma intreb ei cum pot trai cand stiu ca au un criminal la usa? Suferinta dumneaei (mama criminalului - n.r.) e umilitoare. Sa se roage la Dumnezeu ca fiul ei sa nu mai faca si alte crime", a mai spus Elena Runceanu, indurerata.

Dar, chiar daca traiesc de pe o zi pe alta, cu "Lalela" (asa o alintau ei pe Mihaela) lor in gand, parintii Mihaelei au dat dovada de demnitate si omenie, spunand ca nu ar vrea ca ucigasul fiicei lor sa fie pedepsit cu moartea: "Eu n-as fi cerut sa primeasca pedeapsa cu moartea [...] Fiecare sa-si duca crucea".(...)

La 20 de ani de la moartea Mihaelei Runceanu, oamenii isi amintesc de melodiile sale, de personalitatea sa extraordinara si se strang la cimitirul din Buzau, unde a fost inmormantata artista, dovediind inca o data ca, Mihaela Runceanu nu e o amintire! A ramas in sufletele noastre pentru totdeauna!"

(Sursa: ziarul Libertatea)